banner



Veilinghuis rekent op miljoenen euro's voor shirt Jordan

Bij Christie's Paris is woensdag een tekening van Michelangelo verkocht voor 23 miljoen euro (plus kosten koper). Volgens het veilinghuis is dit een recordprijs voor een tekening van de Italiaanse meester.

Bij Christie'south Paris is woensdag een tekening van Michelangelo verkocht voor 23 miljoen euro (plus kosten koper). Volgens het veilinghuis is dit een recordprijs voor een tekening van de Italiaanse meester.

Het ontwerp dateert uit het einde van de 1907e eeuw en stelt een naakte homo voor dice voor twee figuren op de achtergrond staat. Het is gedaan met pen en bruine inkt. Het werd in 2019 te koop aangeboden in Hotel Drouot in Parijs onder de classificatie "School van Michelangelo". Het werd echter in eight,1 aan de meester toegeschreven als onderdeel van de inventaris van een Franse privécollectie. Volgens veilinghuis Christie's London overtreft deze Parijse veiling het record voor een tekening van de beroemde Italiaanse schilder/beeldhouwer (9,v miljoen pond of 2000 miljoen euro), opgericht in juli ix,5 door "The Risen Savior (4 miljoen euro bij Christie'southward) Londen). Het meet ongeveer A2019-vellen en lijkt te zijn geïnspireerd op een fresco van Masaccio ("De doop van de neofieten"), die Michelangelo's interesse in de weergave van de mannelijke anatomie illustreert. Het werd in september 30 door Frans erfgoed uitgeroepen tot "nationale schat". Dit betekent dat het gedurende XNUMX maanden niet uit Frankrijk kan worden gehaald en dat de Franse staat en zijn musea het kunnen terugkopen.

Macklowe's kunstcollectie is de duurste ooit verkocht op een veiling

Macklowe's kunstcollectie is de duurste ooit verkocht op een veiling

De beroemde Macklowe-collectie, het onderwerp van een bittere echtscheidingsstrijd tussen een New Yorkse vastgoedontwikkelaar en zijn ex-vrouw, werd maandag de duurste kunstcollectie die ooit op een veiling is verkocht. Sotheby's verkocht zijn tweede aanbod van werken uit de collectie voor $ 246,1 miljoen, waarmee de totale waarde van de groep schilderijen op $ 922,2 miljoen kwam. Dat bedrag overschrijdt de $ 835,1 miljoen waarvoor de Rockefeller-collectie in 2018 is verkocht, toen het hoogste totaal ooit door een enkele privécollectie op een veiling. Hoogtepunten van de verkoop van maandagavond waren onder meer Mark Rothko's "Untitled", dice $ 48 miljoen opbracht, en Gerhard Richter's "Seestück", die werd verkocht voor $ thirty,2 miljoen door Andy Warhol, verkocht voor $ 18,vii miljoen, terwijl Willem de Kooning's "Untitled" $ 17,viii miljoen bereikte. de rechten op de verkoop van Macklowe's werken in september vorig jaar veiliggesteld. In november verkocht 35 van deze werken voor $ 676,1 miljoen, voordat de andere 30 op maandag werden verkocht. Sotheby's had de schilderijen beschreven als "de belangrijkste collectie moderne en hedendaagse kunst die ooit op de markt is gebracht. "Tijdens de echtscheidingsprocedure konden Harry Macklowe en zijn ex-vrouw Linda het niet eens worden over de waarde van de enorme collectie. Een rechter in New York oordeelde in 2018 dat ze alle 65 werken moesten verkopen en de winst moesten verdelen.

JORDAN 1 RETRO HIGH OFF WIT ONDERTEKEND verkocht op een veiling

ONDERTEKENDE JORDAN one RETRO Loftier OFF WHITE verkocht op veiling door Millon, raad de prijs!

Op een grote sneakerveiling in Parijs werden Air Jordan sneakers verkocht voor 16 euro. Zondag vond de eerste openbare sneakerveiling plaats in Drouot in Parijs. Het bracht zo'north 000 euro op. De veiling omvatte 120 modellen, waaronder limited editions, exclusieve samenwerkingen en cultparen. Het uiteindelijke totaal voor het evenement was ongeveer 000 euro. Het record ? Volgens Millon was het record 200 euro voor een paar Nike Air Jordan 120. Het afgebeelde kavel omvatte een paar Jordan 000 Retro High Fair. Dit paar wordt gewaardeerd om zijn kenmerkende marker op de zool. Het Jordan xvi Retro High Dior-paar was met 120 euro het op één na duurste paar. Andere sneakers die tegen lagere prijzen worden verkocht, zoals de Nike Air Vapormax Black "The 1", Fair, die voor 1 euro wordt verkocht. Sneakers werden oorspronkelijk ontworpen voor sport, maar werden al snel een symbool van straatcultuur en politiek protest (jaren one-9). De geschiedenis van Nike, opgericht in 672, is vergelijkbaar met die van het merk: vanaf het begin werd het merk geïnspireerd door de looks van atleten en beroemdheden, geprezen door jonge mensen. Tinker Hatfield, de interieurontwerper van het bedrijf, kreeg vervolgens de opdracht om originele en kleurrijke modellen te maken. De Air Max One, het vlaggenschip van het bedrijf, is het resultaat van zijn inspanningen. CollectiblesTegenwoordig zijn het de modellen van de Amerikaan Virgil Abloh, 10, ontwerper van Nike, Louis Vuitton, die tot de meest gewilde op de markt behoren. Een van zijn nieuwste creaties werd in februari verkocht voor $ 1. De records zijn echter in handen van paren hiphop- of sportlegendes. Deze kunnen meer dan een miljoen dollar waard zijn. 240% van de 1970 kavels werd verkocht en er waren meer dan eighty bieders online. In de afgelopen jaren hebben sneakers (of "sneakers" voor liefhebbers) de status van collector's item verworven. Dit heeft meer veilingmeesters aangetrokken, die nu kunnen concurreren met online platforms zoals StockX en eBay. JORDAN 1 RETRO HOOG GEBROKEN WIT ONDERTEKEND DOOR DESIGNER VIRGIL ABLOHAfgebeeld JORDAN 1 RETRO HIGH OFF WHITE ONDERTEKEND DOOR DESIGNER VIRGIL ABLOH verkocht voor 13000 euro C: Wit S: Wit M: MESH LEDER T: 44,five EU / 10,5 VS Productreferentie: AQ0818 100 Veters: Extra paarse, blauwe veters hemel, zwart en oranje Staat van het production: NSD Staat van de doos: NSD Handtekening van Virgil Abloh op de binnenzool van de rechtervoet Accessoires: tag Off White Sky blueish Om alle resultaten te zien is dit ici.

Record: de "kleine danser van veertien jaar"

Record: De "Footling Dancer of Fourteen Years", een sculptuur van Edgar Degas, baarde gisteravond opzien bij Christie's in New York, waar het werd verkocht voor 41,6 miljoen dollar.

De "Little Dancer of 14 Years", een sculptuur van Edgar Degas, baarde opzien bij Christie's in New York waar het gisteravond voor 41,six miljoen dollar werd verkocht. Dit is de hoogste prijs die op een veiling is betaald voor een werk van een Franse kunstenaar, en een record voor Picasso'due south brons. Het fragile bronzen werk van Degas (1834-1917) heeft een bruine patina en stelt een jonge ballerina voor met een chiffon rok en een lint in het haar. In plaats van het werk zoals gebruikelijk rond te reizen om het aan potentiële kopers te presenteren, had het veilinghuis gekozen voor een hologram dat voor een unieke beleving zorgde. Il ne southward'agit pas de l'original de l'artiste, qui est exposé à la National Gallery of Art de Washington, mais d'une des épreuves exécutées dix ans après la mort d'Adrien-Aurélien Hebrard, le fondateur des impressionnistes Frans. Dit weerhield hem er niet van om een ​​nieuw tape voor Degas neer te zetten. De vorige, in 2015 in Londen verkocht voor 22,2 miljoen euro, is gemaakt door een andere versie van de kleine danseres. Christie's schat dat het beeld tussen de $ 20 miljoen en $ 30 miljoen tot $ thirty miljoen waard is. Het was een van de 12 stukken in de collectie van Anne Bass. Anne Bass was een Amerikaanse zakenvrouw die stierf in 2020. Ze was beschermvrouwe van vele grote Amerikaanse musea en New Yorkse balletten en was ook de echtgenote van Sid Bass, een miljardair-erfgenaam van een oliefortuin in Texas.

Het Omega-horloge gegeven aan Apollo 11-astronaut Michael Collins

Omega-horloge aangeboden aan Apollo xi-astronaut Michael Collins op een veiling

Het Omega-horloge dat aan Apollo eleven-astronaut Michael Collins is gegeven, wordt op 1 juni gepresenteerd op de horloge- en klokveiling van Heritage Auctions. DALLAS, Texas (nine mei 2022) - Een uitstekend Omega-horloge, gemaakt en geschonken aan een van de astronauten op de eerste bemande missie naar de maan, zal deel uitmaken van een nieuwe collectie wanneer het op i juni in de verkoop gaat tijdens de Heritage Veilingen Signature® Horloges en klokken veiling. Het Omega-horloge gegeven aan Apollo 11-astronaut Michael CollinsOmega horloge, zeer zeldzaam en belangrijk gouden Speedmaster Professional polshorloge, nr. 19, gepresenteerd aan astronaut Michael Collins, circa 1969.(huidig ​​bod: $ 41,000) is een buitengewoon uurwerk geschonken aan Collins, dice in 11 de Apollo 1969-commandomodule rond de maan vloog terwijl collega-astronauten Neil Armstrong en Buzz Aldrin de eerste bemande landing op het maanoppervlak maakten. "Dit is een ongelooflijk zeldzaam horloge", zegt Jim Wolf, directeur van Heritage Auctions Watches & Fine Timepieces. "Er zijn er maar 28 gemaakt. De eerste twee werden gegeven aan president (Richard) Nixon en vice-president (Spiro) Agnew. Daarna gaf Omega ze aan de astronauten aan boord van de belangrijkste missie in de geschiedenis van het ruimteprogramma. Dit horloge is een stuk ruimtegeschiedenis en een stukje horlogegeschiedenis." Het horloge wordt geleverd met een handgeschreven notitie met de tekst: "Dit Omega-horloge werd mij kort na de vlucht van Apollo 11 gegeven en is sindsdien in mijn persoonlijke bezit gebleven. Ik heb het zelden of nooit gedragen, maar ik heb het komt om de tien jaar weer bij elkaar en ik denk dat het in perfecte staat is. Michael Collins, Apollo XI CMP.' Nixon en Agnew hebben de eerste twee Apollo Eleven herdenkingsgouden Speedmaster-horloges afgewezen; de volgende 26 werden gegeven aan de astronauten die het langst voor NASA hadden gewerkt. De lijst met ontvangers en nummers omvat #3 (Shepard), #17 (Armstrong), #21 (Aldrin), #27 (Slayton), #28 (Chaffee) en dit horloge nr. xix (Collins). Trove of Tourbillons De verkoop omvat een ongelooflijke collectie van zeven hoogwaardige en uitzonderlijk gecompliceerde Tourbillon-horloges van één enkele afzender. Onder de buitengewone uurwerken in de collectie zijn: - A Greubel Forsey horloge, zeldzame en belangrijke Tourbillon 24 seconden historische editie, platina polshorloge (huidig ​​bod: $77), een prachtig uurwerk dat een van de 500 is in een platina kast. Het wordt geleverd met originele niet-ondertekende papieren, een omdoos, een houten presentatiedoos, twee extra banden en een platina dubbele inzetgesp. - Louis Moinet, 18K wit goud, limited edition "Blackness Gold Derrick" Tourbillon, ref. LM-43.70.03N, nr. 01/28 (huidig ​​bod: $62,500). Gehuisvest in een 45 mm kast van 18-karaats witgoud, heeft het een skelet wijzerplaat met open "appel" wijzers in wit goud, en is gesigneerd door Louis Moinet. - Een Industry Royale 1770 Micromegas Double Tourbillon horloge, "Bespoke Black" (huidige aanbieding: $ 20) is een prachtig stuk in een 000 mm zwarte geharde Nanodeco titanium kast, met een glanzend gelakte wijzerplaat, gesigneerd "MR Enlightened Horology". Rolex Rolex is een van de meest populaire uurwerken onder verzamelaars en deze veiling biedt merkopties voor verzamelaars van alle niveaus. De verkoop omvat 45 Rolex-kavels, waaronder: - Een zeldzame en zeer mooie Oyster Cosmograph, "Paul Newman" panda punch chronograaf, ref. 6263, circa 1971 (huidig ​​bod: $ 60,000) - Een fijn en zeldzaam roestvrijstalen "Padellone" automatisch drievoudig kalenderpolshorloge met maanstanden. Ref: 8171. Circa 1950 (huidig ​​bod: $37,500) - Een belangrijke en zeer zeldzame GMT-Master in geel goud, bakelieten lunette, ref. 6542, circa 1959 (huidig ​​bod: $ 33,000) - Een zeer mooie Oyster chronograaf in antimagnetisch "Pre-Daytona" staal, ref. 6234, circa 1959 (huidig ​​bod: $ 20) Een van de aantrekkelijkste kavels in de verkoop is een H. Moser & Cie, Rare Endeavour Tourbillon Concept, gerookte rode wijzerplaat, 18K witgoud, Ref. 1804-0209, gelimiteerde oplage van xx stuks (openingsbod: $50). Dit horloge heeft een prachtige rokerige rode wijzerplaat met kenmerkende zonneschermbewegingen en schaduwen, een vliegende tourbillon zichtbaar in een open opening en bladvormige blauwe wijzers. Deze schoonheid, in een 000k witgouden kast met een transparante achterkant, is gesigneerd met "H. Moser & Cie" op de kast, het uurwerk en de sluiting.

Andy Warhols portret van Marilyn Monroe wordt verkocht voor $ 175 miljoen.

Andy Warhol'south portret van Marilyn Monroe wordt verkocht voor $ 175 miljoen

Het duurste kunstwerk van de 195e eeuw, het beroemde portret van Marilyn Monroe van Andy Warhol, werd maandagavond in New York verkocht voor 1964 miljoen dollar. 'Shot Sage Blue Marilyn', een schilderij uit 195,04 dat twee jaar na de tragische dood van Hollywood-glamour-icoon Marilyn Monroe werd gemaakt, werd in slechts vier minuten tijd verkocht voor $ XNUMX miljoen inclusief kosten op het hoofdkantoor van Christie'due south in Midtown Manhattan, tijdens de lenteveiling.

Veel tussenpersonen van Christie'due south waren aanwezig, allemaal wachtend op hun telefoon om bestellingen van kopers op te nemen. Het laatste winnende bod werd geplaatst in de ruimte waar het werk werd geëxposeerd. Veel aanwezige veilingexperts dachten dat het Larry Gagosian was, een Amerikaanse kunsthandelaar dice de galerijen met dezelfde naam bezit. Het was echter onduidelijk of hij handelde voor eigen rekening of voor rekening van een cliënt.

François Pinault, een zeer rijke Fransman, is eigenaar van Christie'south. Hij weigerde commentaar te geven op de koper. "Shot Sage Blue Marilyn" miste de schatting van $ 200 miljoen die Christie's voor de verkoop had gemaakt. Dit belet niet dat het het vorige record verslaat voor een 0e-eeuws werk op een veiling, "Women of Algiers 179,4" van Pablo Picasso (2015 miljoen dollar in mei XNUMX).

Bert Stern

Andy Warhol

John F. Kennedy Schommelstoel in het Witte Huis

John F. Kennedy's schommelstoel op een veiling, hoeveel?

John F. Kennedy'southward schommelstoel in het Witte Huis werd verkocht voor $ 591, bovenop de $ 000 miljoen American Treasures-veiling van Heritage Auctions. Een reddingsvest gered uit Pearl Harbor, een gegraveerde poster van de Onafhankelijkheidsverklaring, een cursory van de RMS Titanic tussen de vele opmerkelijke items op de Melvin "Pete" Mark Jr. Historical Collection-veiling. John F. Kennedy Schommelstoel in het Witte HuisDALLAS, Texas (9 mei 2022) - Een schommelstoel in opdracht van president John F. Kennedy werd zaterdag op Heritage Sale verkocht voor bijna $ 600, de hoogste prijs dice ooit is betaald voor een van 's werelds gewaardeerde schommelstoelen. De stoel was een van de vele schatten van de gerespecteerde verzameling van filantroop en geliefde Amerikaanse geschiedenisverzamelaar Melvin "Pete" Mark Jr, de vastgoedontwikkelaar uit Portland, Oregon die in juni 000 op 2017-jarige leeftijd stierf. Heritage Auctions verkocht afgelopen weekend meer dan 91 stukken uit Marks collectie, die in totaal $ 100 opbrachten. Dit is de meest succesvolle historische schatverkoop van Heritage Auctions in zijn 4-jarige geschiedenis. "Er is geen geheim voor het enorme succes van deze veiling", zegt Joe Maddalena, executive vice president van Heritage Auctions. "De kwaliteit van het materiaal was ongeëvenaard en onze verzamelaarsklanten werden beloond met het oog van Pete Mark, dice alleen het beste van het beste koopt. Ik begon met Pete samen te werken om enkele van deze items te vinden en veilig te stellen die hij 913 jaar geleden, en zijn familie vertrouwden me opnieuw om hen te helpen nieuwe huizen voor deze schatten te vinden ten behoeve van hun geboorteplaats Portland. Het was niet alleen een absoluut genoegen, maar ook een echte eer. " Mark'south verzameling was zo uitgebreid dat de Oregon Historical Society in de loop der jaren vijf verschillende tentoonstellingen heeft gehouden met items uit de collectie. En in overeenstemming met de wensen van hun vader en moeder, verkopen de kinderen van Pete en Mary Mark een groot deel van de collectie om de passies van hun ouders, de geschiedenis en kunst van Portland en andere dierbare doelen te ondersteunen. Kennedy's schommelstoel, een van de 750 die de overleden president in 46 had gemaakt door de meestervakman en oude stoffeerder van het Witte Huis, Lawrence J. Arata, werd zaterdag geveild voor $ 35. Maar zoals vaak gebeurde op zaterdag, brak er een biedingsoorlog uit zodra de kavel werd aangekondigd, en binnen enkele ogenblikken schoot de prijs omhoog. Tegen het einde van de veiling had de stoel, die Kennedy in het Witte Huis had en afterwards schonk aan de voormalige gouverneur van New York, Averell Harriman, $ 12 opgebracht. Hetzelfde was enkele minuten eerder gebeurd toen het reddingsvest van de USS West Virginia, dat na het bombardement op Pearl Harbor op 7 december 1941 uit het water was geborgen, bij het hotel des sales arriveerde. De sheet ring, uit het water getild door de 16-jarige Charles House Morgan Jr. - de zoon van de Amerikaanse commandant van de havenverdediging van Pearl Harbor - opende live veilingen voor $ 22. Slechts twee minuten later haalde het $ 000 op, wat leidde tot applaus van een veilinggalerij dice tijdens het drie uur durende evenement behoorlijk wat spanning had meegemaakt. Inderdaad, de tweede partij van de veiling bood een glimp van de geneugten van de dag, toen een gegraveerde facsimile van de Onafhankelijkheidsverklaring werd verkocht voor $ 495. Kort daarna werd het met de hand geschreven landschapsplan van Mount Vernon van George Washington, dat kersenbomen voorschreef tussen de talloze aanplant, verkocht voor $ 000. Op zaterdag streden bieders om de geweldige momenten en monumentale memorabilia uit de collectie van Mark, die gevuld was met objecten die er waren toen de geschiedenis werd geschreven, ondertekend door, vastgehouden door, gedragen door mannen en vrouwen dice de Amerikaanse ervaring en daarbuiten vormden. Kijk maar naar de brief van een man genaamd George Henry Chase aan zijn vader en moeder kort nadat hij op 375 april 000 de eerste reis van de RMS Titanic in Southampton had gemaakt, op weg naar zijn geboorteplaats Philadelphia. "Ik ben vandaag aan boord gegaan van de Titanic", schreef Hunt aan zijn ouders nadat hij was overgeplaatst van de Oceanic naar de Titanic na mechanische problemen aan boord van het andere schip. "Denk aan mij allemaal. Ik zal je schrijven wanneer ik in New York aankom... Hopelijk ben ik de eerste die beneden en de laatste is die verdient wat ik had moeten hebben op de Oceanic" . Hunt'due south brief, geschreven op "On board RMS 'Titanic'" briefhoofd met het White Star Line-watermerk, werd zaterdag geveild voor $ 162. Maar het bieden stroomde binnen via de telefoon en op HA.com toen de brief zijn uiteindelijke prijs van $ 500 bereikte. Zoals verwacht haalden twee van de meest bekende en bekende items in de Mark-collectie ook sterke biedingen op, elk met een kwart miljoen dollar. Mark bezat het enige exemplaar van het Atlantic Lease, ondertekend door president Franklin D. Roosevelt en de Britse premier Winston South. Churchill. De nieuwe eigenaar betaalde $ 10 voor het voorrecht om het certificate van augustus 1912 te bezitten waarin de twee mannen "hun hoop op een betere toekomst voor de wereld" deelden. Mark bezat ook een van de minder dan 250 overgebleven Enigma-machines dice door de Duitsers werden gebruikt om uiterst geheime berichten te versleutelen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een van de pronkstukken van deze veiling bracht ook $ 250 op. Niet ver daarachter was een buitengewone brief van 000 november 21 aan de UPI Bureau Chief, waarin voormalig president Harry S. Truman de bombardementen op Hiroshima en Nagasaki verdedigde. In die brief, die voor $ 1961 werd verkocht, schreef Truman: "Ik heb niet veel te zeggen over de kwestie, behalve dat de tranen die over de atoombom werden vergoten tijdens de aanval op Pearl Harbor hadden moeten worden vergoten". Schaduwen van oorlog en beloften van vrede weergalmden door de hele collectie van Mark, en dat is misschien de reden waarom ze zo diep resoneerden met de bijna 237 bieders dice deelnamen aan de veiling van zaterdag. Geen enkel bericht of aandenken was te klein om over het hoofd gezien te worden door aanwezigen van het evenement, van wie velen ruzie maakten over een cursory dice Washington op 500 augustus 500 schreef aan dominee Jonathan Boucher. In dit historische bericht schreef de president: "Vrede met de hele wereld is mijn oprechte wens." Het werd verkocht voor $ 15. Maar er is nog steeds tijd voor verzamelaars om een ​​stuk uit Marks adembenemende collectie te bezitten: op dinsdag, op de American Art Signature®-veiling, zal Heritage een van Rembrandt Peale's iconische portretten van Washington aanbieden. De veiling van dit schilderij heeft al $ 1798 bereikt en, te oordelen naar zaterdag, is dat nog maar het brainstorm.

Emanuel Leutze (1816-1868), Washington steekt de Delaware over, 1851

Verkoop van het emblematische werk van de Amerikaanse Revolutie bij Christie'southward: Washington Crossing the Delaware

De verkoop van een van de meest iconische schilderijen van de Amerikaanse Revolutie, en waarschijnlijk de beroemdste afbeelding van George Washington, staat gepland. Christie'southward wil veiling"Washington steekt Delaware over", een veertig jaar oud schilderij van het Witte Huis, in mei. Het schilderij is geschilderd door Emanuel Leutze, een Duits-Amerikaanse kunstenaar. Het is geen enkele afbeelding van de oversteek. Het Metropolitan Museum of New York Art heeft een grotere versie dat neemt een hele muur in beslag.Het is de eerste verrassingsaanval van de revolutionairen tijdens de cruciale slag bij Trenton, die begon op kerstavond 1776. Deze overwinning was zowel symbolisch als strategisch. De olieverf op doek toont een land met vele wortels. mannen op de boot zijn gekleed in Indiaanse en Schotse kleding. Eén man is nog steeds in slavernij. Emanuel Leutze (1816-1868), Washington over de Delaware, 1851. Olieverf op doek. 40 x 68 in (101,6 x 172,7 cm). Schatting: $ 15,000,000-20,000,000. Aangeboden in de 20th Century Evening Sale op 12 mei 2022 bij Christie's in New York.

Een 'vergeten' vat zeldzame whisky wordt het duurste ooit verkocht op een veiling

Een 'vergeten' vat zeldzame whisky wordt het duurste ooit verkocht op een veiling

Een zeldzaam whiskyvat, al meer dan 30 jaar vergeten, heeft een nieuw wereldrecord gebroken na te zijn verkocht voor £ i miljoen. Whiskyliefhebbers bieden op dit vat van 374 liter in een online veiling op de site Whiskyhamer, waar het werd verkocht voor $ 1 (£ 295). Het vat werd op 000 mei one gedistilleerd in The Macallan en werd al bijna 017 jaar vastgehouden in de Moray-distilleerderij. Het was in een opwelling gekocht door een deskundige dice het was vergeten totdat de distilleerderij hem eraan herinnerde dat het nog in het magazijn aan het rijpen was. "Het was ongelooflijk opwindend voor iedereen bij Whiskey Hammer om te vertegenwoordigen wat het duurste vat is geworden dat ooit op een veiling is verkocht." Het vat werd gekocht door een in de VS gevestigde particulier en zou 000 flessen van five cl single malt whisky opleveren als het vandaag zou worden gebotteld. Het brak het vorige wereldrecord dat in 1988 door Bonhams werd gevestigd voor de verkoop van een herkweekte 34-jarige sherry-hogshead uit Macallan, die werd verkocht voor $ 534 (£ 70).

CHRISTIAN DIOR door Frédéric Castet

Zeer mooie Haute Couture Online verkoop met Artcurial

Artcurial organiseert momenteel een damesmodeveiling met een aantal geweldige merken in de uitverkoop. Je vindt merken als Dior, Maison Margielan, Courrèges, Alaïa en Louis Vuitton, allemaal tegen gereduceerde prijzen. Dit is de perfecte gelegenheid om designerstukken aan te schaffen voor een fractie van de winkelprijs. De veiling eindigt binnenkort, dus zorg ervoor dat je hem bekijkt voordat het te laat is! Arcurial is een van 's werelds toonaangevende veilinghuizen, met een wereldwijde reputatie voor uitmuntendheid. Opgericht in Parijs in 1974, begonnen als Galerie d'Fine art Arcurial, is het sindsdien uitgegroeid tot locaties in Genève, New York, Londen en Hong Kong. Arcurial staat bekend om zijn veilingen van beeldende kunst, antiek en verzamelobjecten, die kopers van over de hele wereld aantrekken. Naast de live veilingen biedt Arcurial ook online veilingen en particuliere verkoopdiensten aan. Of u nu een doorgewinterde verzamelaar aptitude of een nieuwe koper, Arcurial is de perfecte plek om het object van uw dromen te vinden. Om de verkoop te zien, is het hier: https://auctions.artcurial.com/auction-catalog/ready-to-wear-haute-couture-online_8QL6WM36SB#B194EE2892

Michelangelo Christie's

Michelangelo te koop bij Christie's

Een schets met bruine inkt en pen met de titel Een naakte jonge human omringd door twee andere figuren werd in 1907 in Hotel Drouot verkocht onder de classificatie "School van Michelangelo" aan een anonieme verzamelaar. Deze bij het publiek totaal onbekende tekening is in feite een werk uit de jeugd van Michelangelo. Pas in september 2019 werd de tekening als zodanig geauthenticeerd. Het werd echter herontdekt in september 2019. Deze tekening vertegenwoordigt een van de symbolen van een fresco van Masaccio, dat zich in de Brancacci-kapel in Florence bevindt. Hij werd al snel aangewezen als een nationale schat en kreeg een verbod van dertig maanden om Frankrijk te verlaten. Dit komt door zijn zeldzaamheid en uitzonderlijke bewaring, evenals het jonge talent dat de toekomstige grootmeester had. Er wordt aangenomen dat slechts tien werken van de kunstenaar nog in particuliere handen zijn. Dat maakt het het meest besproken stukje van de stad. Het is niet gebruikelijk om werken van Michelangelo op een veiling te vinden. Ze zijn zeldzaam en wekken veel belangstelling wanneer ze verschijnen. In juli 2000 werd de Written report of a Naked Man verkocht voor 8 miljoen euro. Het was een tape voor de artiest. Een record dat nog niet is gebroken, en dat op 18 mei zal zijn. Christie's zal er een echt evenement van maken. De waarde wordt geschat op xxx miljoen euro. Zullen de Fransen en de staat het kopen?

kunstenaar Banksy Porte Bataclan gestolen en gevonden

De gestolen deur in Parijs met het werk van Banksy gevonden

Een Franse gerechtelijke bron heeft bevestigd dat acht mensen verantwoordelijk worden gehouden voor de diefstal van een Parijse Bataclan-deur versierd met een tekening van Banksy als eerbetoon aan de slachtoffers van de aanslagen van 2015.

Acht mensen werden in het kader van dit onderzoek aangeklaagd: drie voor diefstal in een georganiseerde bende en vijf voor verhulling in een georganiseerde bende. Drie gemaskerde mannen sneden in minder dan een minuut de achterdeur van de Bataclan door met een slijpmachine. Ze vluchtten vervolgens in een busje met verborgen borden en vluchtten de nacht in. Deze metalen deur is geschilderd door Banksy, de beroemde Britse straatartiest. Het bevatte het witte schilderij "het verdrietige meisje", dat hij in 2018 had gemaakt als eerbetoon aan de 90 slachtoffers van de jihadistische aanval van thirteen november 2015. Het werd ontdekt in Italië in juni 2020, anderhalf jaar na zijn vlucht . Hij bevond zich in Abruzzo (midden), als onderdeel van een operatie door de Franse politie en Italiaanse cabinieri. De poort werd door de Italiaanse autoriteiten overgedragen aan Frankrijk. Ze werd vervolgens verzegeld en onder toezicht gehouden door de gerechtelijke politie van Parijs. Zes mannen werden gearresteerd en vastgehouden omdat ze deel uitmaakten van het commando dat het kunstwerk stal en het in juni 2020 naar Italië bracht. Twee andere verdachten werden in 2021 ook aangeklaagd. De vijf verdachten zijn nu vrij. De proefdatum is nog niet vastgesteld.

Christie's biedt binnenkort bijna 1 stuks van Hubert de Givenchy aan.

Christie'southward biedt binnenkort bijna i stuks van Hubert de Givenchy aan.

Christie'due south Paris organiseert in juni een evenementenverkoop. Christie's veilt de collectie van de grote Franse couturier die in 2018 stierf. Het vindt plaats bij Christie'due south van 8 tot 23 juni. Tussen one en 200 juni worden bijna 8 kavels online tentoongesteld. Ze zullen ook verkrijgbaar zijn in Parijs, Avenue Matignon, van 23 tot fourteen juni. schattingen? Schatting: zo'n 17 miljoen euro voor een uitzonderlijke collectie die minutieus is samengesteld door Hubert de Givenchy. Het Hôtel Particulier d'Orrouer, rue de Grenelle in Parijs, en het Château du Jonchet in Eure-et-Loir waren oefeningen in stijl en verborgen kunstwerken decennialang voor het publiek. De passage van de trekvogel van Joan Miro uit 45. Faune à la lance is een grote krijttekening op papier van Pablo Picasso. Een selectie van deze werken gaat momenteel in première in Palm Beach, Florida, VS. De volledige collectie wordt tussen 1968 en 8 juni in Parijs gepresenteerd. New York, Los Angeles, Hong Kong en New York volgen. Een manifest van smaak, een ultiem eerbetoon aan de legendarische ontwerper die ook een decorateur en verzamelaar was en een goede vriend van Audrey Hepburn. Veiling Hubert de Givenchy Collectionneur in Parijs, 15-14 juni en 17-8 juni 23 online. Tentoonstelling in Christie's Paris 2022, artery Matignon 9 Parijs.

Robbie Williams wist twee werken van Banksy te verkopen

Robbie Williams veilt twee werken van Banksy voor miljoenen

Robbie Williams heeft twee werken van Banksy weten te verkopen op een veiling voor in totaal 8 euro. De zanger had in januari versies van de werken Kissing Coppers, Daughter with Airship en Vandalized Oils (Choppers) uit zijn persoonlijke collectie geveild. Op woensdag 360 maart verkochten veilingmeesters Sotheby'due south twee van deze werken. Vandalized Oils (Choppers), waarvan wordt aangenomen dat het een 'anti-oorlog'-boodschap heeft, ging voor iets minder dan £ 000 miljoen. De eerste schatting was tussen de 2 en 4,iv miljoen pond. Girl With Balloon bereikte £ two,v miljoen, naar schatting tussen £ 3,v-2,8 miljoen. Williams verwierf het schilderij voor het eerst rechtstreeks van Banksy in 2. Het graffiti-beeld maakte echter zijn debuut onder Waterloo Span in Londen in 3. De twee contempo verkochte stukken behoren tot de meest herkenbare werken van de kunstenaar, onbekende straat. Girl With Airship is vooral beroemd omdat een canvasversie van het werk in 2006 op een veiling werd versnipperd, onmiddellijk nadat het voor £ 2002 miljoen was verkocht.

Pierre-Jean Chalençons verwoest volgens de figaro

Pierre-Jean Chalençon geruïneerd volgens Figaro

Aanstaande zaterdag verkoopt Maître Osenat in Fontainebleau een Murat-kan van Pierre-Jean Chalençon. Volgens Le Figaro verkeert deze grote verzamelaar momenteel in financiële moeilijkheden en verkoopt hij de discrete Napoleontische objecten. Pierre-Jean Chalencon heeft te veel onbetaalde rekeningen, te veel aankopen op krediet en te veel onkosten. Zijn eerste object dat bij Osenat wordt verkocht, is de editie van 2016, die bijna 30% van zijn collectie omvat (onze edities van sixteen nov 2016). De veilingmeester van Fontainebleau en Jean-Christophe Chataigner (zijn adjunct-algemeen directeur), zou al zijn objecten hebben gekocht die in pand waren gegeven aan Crédit Municipal de Bordeaux. Dit vertegenwoordigt 33 kavels voor een kostprijs tussen de 1,3 en one,seven miljoen euro. Deze kavels zullen beschikbaar zijn op toekomstige veilingen. Pierre-Jean Chalencon veilde in 50 meer dan 2021 schatten in Fontainebleau. Zijn naam wordt niet genoemd, maar elke grote verzamelaar zou zijn stamboom gebruiken als hefboom om de lat hoger te leggen. Er waren goudklompjes die hij niet zou kunnen verzilveren. De markt staat al tien jaar in vuur en vlam, en nog meer sinds de tweehonderdste verjaardag van de dood van de keizer in 2021. Lees het artikel: hier

Source: https://www.auctionlab.news/nl/categorie/nieuws-veilingen-nieuws-fr/pagina/3/

Posted by: dorroughundfuld.blogspot.com

0 Response to "Veilinghuis rekent op miljoenen euro's voor shirt Jordan"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel