banner



Nieuwe Civic Type-R officieel, met sper en handbak!

Nieuwe Honda Borough Type-R rolt ingepakte spieren

Nog altijd uitbundig

Honda Civic Type-R

Liefhebbers van hete hatchbacks denken bij het horen van de modelnaam Civic eerder aan de Type-R dan aan de Tourer of  de Sedan. Voor hen hebben nosotros goed nieuws, nosotros kunnen je namelijk de eerste officiële beelden van de nieuwe Honda Civic Type-R laten zien.

De toevoeging 'Type-R' zorgt bij menig Honda- en autoliefhebber voor warme gevoelens. We kennen de aanduiding onder meer van de Accord, maar vooral van de Borough. De nieuwe generatie Honda Civic magazine dan designtechnisch behoorlijk gekalmeerd zijn ten opzichte van zijn voorganger, dat betekent niet dat er geen heftige Type-R komt. AutoWeek kon eerder al foto's van een gecamoufleerd testexemplaar laten zien en nu is het Honda zelf dat foto'due south van de nieuwe Civic Type-R vrijgeeft.

Honda Civic Type-R Limited Edition

Honda Civic (huidig model)

Honda heeft de nieuwe Civic Hatchback en Civic Sedan minder bombastisch vormgegeven dan het uitgaande model en die lijn wordt doorgezet op de Type-R. Hoewel de carrosserie van de nieuwe Civic Type-R nog met een strak stickervelletje is bedekt, is duidelijk te zien dat de koets met minder grote gaten en koelopeningen is gelardeerd. Saai wordt de nieuwe Type-R zeker niet. Zo plaatst Honda onderaan de achterruit een heftige achterspoiler en nemen we temidden van de diffuser onderaan de bilpartij weer drie uitlaateindstukken waar. Opvallend daarbij: bij de uitgaande Borough Type-R hebben de buitenste twee knalpijpen de grootste diameter, bij het nieuwe model is het middelste exemplaar de dikste knalpijp.

De nieuwe Honda Borough Type-R staat op groot sportief ogend lichtmetalen wielen met daarachter remmerij van Brembo. Volgens Honda is de nieuwe hot hatch klaar om zijn tanden in de Nürburgring-Nordschleife te zetten. Wat de nieuwe Borough Type-R gaat aandrijven, is officieel nog niet bekend. Het huidige model heeft een 320 pk 2.0 viercilinder onder de kap. Volgend jaar weten nosotros meer, dan komt de nieuwe Borough Type-R op de markt. Of dat ook in Nederland het geval gaat zijn? Nosotros houden onze vingers gekruist. De importeur bevestigt aan AutoWeek dat de nieuwe Civic Type-R in ieder geval in Europa de markt betreedt.

Signalement

Merk Honda
Model Civic Blazon R Sport Line
Carrosserie 5-deurs, hatchback
Transmissie 6 versnellingen, handgeschakeld
Aandrijving voorwielaandrijving
Prijs € threescore.940

Specificaties

Brandstof benzine
Motor 4-cil. in lijn
Cilinderinhoud ane.996 cc
Maximaal vermogen 235 kW / 320 pk bij 6.500 tpm
Maximaal koppel 400 Nm bij two.500 tpm
Inhoud brandstoftank 46 l
Lengte / breedte / hoogte iv.557 mm / 1.877 mm / 1.434 mm
Wielbasis 2.699 mm
Massa leeg 1.395 kg
Laadvermogen 365 kg
Aanhangermassa geremd / ongeremd 0 kg / 0 kg
Banden 245/35R19Prijzen
Topsnelheid 272 km/h
Acceleratie 0-100 km/h five,8 s
Brandstofverbruik eight,3 l/100km
CO2-uitstoot (WLTP) 187 grand/km

Gerelateerde forumtopics

Source: https://www.autoweek.nl/autonieuws/artikel/nieuwe-honda-civic-type-r-rolt-ingepakte-spieren/

Posted by: dorroughundfuld.blogspot.com

0 Response to "Nieuwe Civic Type-R officieel, met sper en handbak!"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel